Hemelvaartweekend MTC Thornspiick

Sauerland is een echt paradijs voor motorrijders. Er zijn vele uitdagende routes voor de motorrijders en Sauerland staat bekend als het land van de duizend bergen dus je hebt genoeg uitdaging. Je rijdt door golvende landschappen met lange, dan weer scherpe bochten. De ene bergtop ga je via uitdagende haarspeldbochten omhoog, de volgende is weer eenvoudiger en gemakkelijker, veel afwisseling dus. Veel uitdagende en leuke toertochten waar je alle geheimen van Sauerland kunt ontdekken, en dat was de een van de redenen dat 8 leden van de club op donderdag 9 mei jl. om 09:00 uur verzamelde op de parkeerplaats bij Vitens in Zwolle.

Nadat onze voorzitter ons op de avond ervoor ons allen een fijn weekend met vele mooie en veilige kilometers had toegewenst vertrokken wij rond de klok van 09:15 uur, helaas door privé omstandigheden kon de voorzitter zelf niet anwezig zijn.

Dag 1: vertrek vanuit Zwolle met een van de organisatoren Gerrit van Wijhe op kop, het eerste deel verliep voorspoedig en al snel waren wij de grens over en in Gronau bij onze 1 ste pitstop. Bij Jettie werden de motoren voorzien van wat lekkers, na een kopje koffie en een sanitaire stop vertrokken we en via een mooie route uiteindelijk aan te komen in Sendenhorst bij Hotel/Gasthaus/restaurant Waldmutter voor de middaglunch, Gerrit had wel een sjieke tent uitgekozen voor een lunch maar ….het smaakte echt voortreffelijk. Na het eten werd er koers gezet richting ons verblijf “Zum Wilden Zimmermann” in Hallenberg.

Het navigeren voor Gerrit werd nu een hele uitdaging, na diverse wegomleggingen raakte de Navigatie van Gerrit regelmatig de route kwijt, dit zou niet alleen vandaag zo zijn maar ook in het verloop van de het weekend kregen wij hier mee te maken. Maar uiteindelijk van wat zoeken keren nog eens keren en weer door kwamen aan het eind van de middag aan bij ons verblijf. Een prachtige Gathaus met alle voorzieningen die een motorijder zoekt wanneer hij/zij hun parade paardje ergens willen parkeren. Aan alles was gedacht door de eigenaar zelfs was er een ruimte om helmen vizieren te reinigen en zelfs olie en smeermiddelen voor de kettingen
stonden klaar. Dit is een toplocatie om te overnachten, het verblijf is uitgezocht door PeterZwep de tweede organisator van dit weekend hij heeft hier ruim 35 jaar geleden ook al eens had gelogeerd met een hele motorrijdende collega’s. Nadat wij ons hadden ingecheckt en onze spullen boven hadden konden wij na wat biertjes
aanschuiven aan het buffet, ook hier niets dan lof over veel keus en heerlijk van smaak. Na het avondeten begon de lange avondsessie met vele mooie verhalen en wat een alcoholische drankjes na middernacht zochten wij onze bedjes op.

Dag 2: Om 08:00 zaten de eerste van ons alweer aan het buffet, de laatsten arriveerden laat nadat ze even een roesje moesten uitslapen, �� nog even werd de route doorgenomen en om 10:00 uur vertrokken wij voor een mooie dag over de wegen in Sauerland. Ook vandaag had Gerrit weer ruzie met zijn navigatie systeem, de Garmin heeft zich niet van zijn beste kanten laten zien of….juist wel en deed hij precies wat zijn baas hem vroeg, we zullen het nooit weten maar we hebben wel prachtige wegen en uitzichten gezien OM uiteindelijk na meer dan 200 km weer terug te komen bij ons verblijf. Wat is Sauerland in deze tijd van het jaar erg mooi, zo groen en met die prachtige gele koolzaad akkers het is echt een plaatje. Voordat wij aan de avondsessie konden beginnen stond ons een heerlijke BBQ te wachten, waar het de andere avonden a la buffet was genoten wij nu van een BBQ. Na het eten was de avondsessie een kopie van dag 1 weer een hoop verhalen en enorm veel lol.

Dag 3: Begon het zelfde als de dag ervoor met een uitzondering iedereen was vroeg in de eetzaal, het ontbijt was erg goed verzorgt en heel erg lekker, nadat wij voorzien waren van brandstof werden de motoren ook verwend, de benzinepomp staat heerlijk dichtbij namelijk op het terrein van ons verblijf en dat is erg relax. Nadat iedereen de tank vol had was het op naar dag drie, de route werd nu verlegd richting het zuiden van Sauerland, waren we gisteren lichtelijk naar het noordwesten gereden waar veel bossen zijn kwamen nu in de wat opener delen van Sauerland, dit betekende wat glooiender landschap met gooi en smijtwerk wegen. Sommige leden maakten daar ook direct gebruik van, �� het was een prachtig gezicht om de club te zien rijden door het mooi landschap, en natuurlijk ook de vele andere motortoeristen. Vandaag was het ook weer de dag van de navigatie systemen, wat resulteerde in om keren draaien doorrijden etc. na een rit van 245km kwamen we moe maar met vele verhalen weer terug in Hallenberg. Na aankomst bij Zum Zimmerman was het tijd voor een koud biertje ons even af te koelen, in de dagen dat wij hier verbleven werd het alleen maar warmer, wij hebben het enorm getroffen met het weer dit weekend.

Dag 4: Na het ontbijt en alle financiële verplichtingen te hebben voldoen was het nu zaak om de koffers weer aan de motoren te hangen en ons gereed maken voor de terugreis van 350 km. Bert Jan van de Weg onze expert van de club op het gebied van navigatie systemen, camera`s, drones etc. heeft zowel in de eerste drie dagen als vandaag mooie beelden vast gelegd met zijn GoPro camera deze zullen binnenkort ook te zien zijn op deze website. Bert Jan heeft een mooie route over de Bundesstraße en Landesstraßeuitgezet om zo over gave wegen snel weer richting huiswaarts te gaan omdat het vandaag Moederdag is en vele moeders er thuis zitten te wachten op de terug komst van hun annetjes. De lunch en de laatste pitstop in Groenlo, vertrokken we samen richting huis. Het was een heel mooi weekend met vele mooie verhalen en prachtige kilometers door Sauerland. Op naar de volgende Hemelvaarts-weekend in 2025.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Search

Popular Posts

  • Huldiging toerkampioen 2023

    Tijdens de clubavond op 2 maart vond de huldiging plaats van de toerkampioen 2023. Op de eerste plaats eindigde, niet geheel onverwacht, Jan van Zeeburg. Bij alle gereden ritten was […]

  • Clubavond

    Nog even geduld en dan gaat het toerseizoen weer van start. Maar voordat het zover is, hebben we nog een gezellige avond gepland. Op 2 maart is het weer het […]

Categories